Binary Coach

A bináris kereskedés

2017. június 05. - binarycoach

Amikor egy opciót vásárolunk, arra spekulálunk, hogy az árfolyam milyen irányba fog elmozdulni. Nem számít az elmozdulás mértéke, kizárólag az iránya. 

Amikor call opciót vásárolunk, akkor nekünk az a kedvező ha a lejárati idő végén az árfolyam magasabb lesz mint az opció megvételekor. Put opció esetén árfolyamesésre spekulálunk. Ha eltaláljuk a helyes irányt, megkapjuk a bróker által ajánlott profitot, ellenkező esetben elveszítjük a befektetett összeget (az opció vásárlási értékét), de előfordulhat "at-the-money" (=a kötés pillanatában rögzített ár egyenlő a lejárati árral). Ebben az esetben visszakapjuk a befektetett összeget, tehát nem vesztettünk, de nem is profitáltunk.

A befektetett összeget mi határozzuk, meg valamint a lejárati időt is szabadon kiválaszthatjuk.

19021986_1540841835937563_7595851_n.jpg

Természetesen az árfolyam való idejű, az elemezési módszerek teljes mértékben megegyeznek a forex kereskedéssel. 

Egy példa;

EURUSD devizapár esetén call opciót nyitok. Az opiciót 100 dollár értékben vásárolom. A bróker 92%ot ajánl a helyes irány esetén. Ha az opció lejárta után az árfolyam magasabban van mint a vásárlás pillanatában, akkor 92 dollárral lettünk gazdagabbak. Ha viszont alacsonyabban zár, akkor elveszítjük a 100 dollárt amit befektettünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://binarycoach.blog.hu/api/trackback/id/tr6112565155
süti beállítások módosítása