Binary Coach

Tőzsdepszichológia és a bináris opciós kereskedés

2017. június 06. - binarycoach

Ennél a képnél semmi sem foglalja jobban össze, hogy mi is az a tőzsdepszichológia...

18983242_1539677476053999_87508411_n.jpg

Kifejlesztjük a stratégiát, finomítjgatuk, visszateszteljük. A demo számlán minden úgy működik, ahogy azt szeretnénk, pörög a profit és egyre több eurót látunk a számlánkon. 

Amikor teljesen késznek érezzük magunkat, alig várjuk, hogy éles számlán is kipróbáljuk a stratégiát, azonban sok esetben teljesen mást tapasztalunk, mint a demo számla esetében.

Az hisszük, hogy mindent úgy csinálunk ahogyan eddig, viszont amikor már a saját valódi pénzünket kockáztatjuk, akkor már kicsit "óvatosabbak" vagyunk, legalább is azt hisszük, hogy óvatosabbak. Ez az óvatosság lehet a vesztünk, mivel itt lépnek be a fenti érzelmek; "ki kellett volna szállni..", "hamarabb kellett volna venni...", "nem kellett volna még elani..." Ez mind mind apróságnak tűnhet, de a sok apróságnak ára van. Mégpedig az, hogy szép lassan búcsút mondhatunk a tőkénknek. Ha kiszállunk a célár előtt - mert biztonságosabbnak érezzük - érünk el ugyan profitot, de nem annyit amennyit terveztünk. Ha kitoljuk a stopot annak reményében, hogy fordul az árfolyam, legtöbbször csak a veszteséget növeljük. Ha a take profitot toljuk mert úgy érezzük, hogy most elkaptuk a trendet és tovább lő a céláron, igencsak gyakran az az eredménye, hogy fordul a trend és bukjuk a tervezett profitot. 

Aki jártas a kereskedésben annak ez mind ismert. Többszörösen kifizetjük a tanulópénzt mire elsajátítjuk azt a kellő higgadtságot, ami az eredményes kereskedéshez elengedhetetlen. 

Opciós kereskedés esetén nem adun esélyt arra, hogy az érzelmek befolyásoljanak, mivel ha megvásároltuk az opciót, a lejárati idő végén csak az számít, hogy milyen irányba mozdult el az árfolyam. Kapjuk a jelet, megvesszük az opciót és a lejárat végén csekkoljuk az eredményt. Még arra sincs szükség, hogy kövessük az árfolyammozgást, mivel úgysem tudunk már tenni semmit sem. Nem tudjuk eladni közben, nem tudunk kiszállni a célár előtt, nem toljuk ki a stop losst. Abszolút semmilyen érzelmi tényezők nem fogják megakadályozni azt, hogy tartsuk a tempót és kövessük a stratégiát. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://binarycoach.blog.hu/api/trackback/id/tr8012566197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása